A természetes fogkrémek ismérvei II.


A natúr- és bio fogápoló olyan fogkrém, amely „alternatív” összetevőket tartalmaz, a megszokotthoz képest. A vegyi szemlélettel formulázott termékekben szokásos alkotóelemeket, mint például az parabéneket, polietilén glikolokat, az erős habképző tenzideket, szulfátokat véleményem szerint nem előnyös választani.

Mely anyagok jelenléte garantálhatja Önnek a biztonságos, valamint a szájnyálkahártyára és a fogakra is kedvező hatást.

- A szájüreg hidratálását, megnyugtatását a növényi glicerin támogatja,

- A különféle mentafajokból származó illóolajok és az eukaliptusz illóolaja, a növényi mentol felfrissítik a leheletet, de ami még fontosabb, antibakteriális tulajdonságokkal rendelkeznek, melyek révén segítik csökkenteni a szájban lévő káros baktériumok számát.

- A szájban lévő baktériumokat a szódabikarbóna segít elpusztítani, mivel szintén antibakteriális hatású, amely hat a szájüreg mikroorganizmusaira, ráadásul hatékony a lepedék okozta biofilm eltávolításában. Biztonságos és hatékony módja a plakk (lepedék) eltávolításának és semlegesíti a lepedéket képező savakat is a szájban. Mindezt anélkül teszi, hogy károsítaná a fogzománcot! Lúgosít, ezért mérsékli a fogkőképződést.

- A gyógynövény kivonatok - a bíbor kasvirág, a kakukkfű, mirha, kandilla, édesgyökér, és menta ápolják a fogínyt.

A különböző összetevők a fogkrémből könnyedén felszívódhatnak az ínyen keresztül, és minden egyes fogmosáskor bejuthatnak a véráramba, ami fontos oka annak, miért tanácsos kerülni a mesterséges összetevőket, és természetes fogkrémet célszerű választani.

Ugyanakkor ne feledjük, hogy a hatékony fogmosási és fogselyem használati technikák képezik a szájhigiéné gerincét, a megfelelő fogkrém használata mellett! Különösen fontos, hogy az érzékeny fogak és/vagy fogíny gyulladása esetén rendszeresen fertőtlenítse és havonta pedig cserélje ki a fogkeféjét!

BIOLA fog – és ínyápoló kozmetikumaink biztosítják Önnek a lepedékmentes fogazatot, ínyének rendezett, ápolt állapotát a kellemes íz és illat mellett. Üde leheletet is biztosít.


EVERYOUNG BIODYNAMIC SKIN CARE – YAM – TEAFAOLAJOS FOGKRÉM

https://biola.hu/fog-es-ajakapolas-kategoria/yam_teafaolajos_fogkrem_75_35_oko__66__demeter

A legtermészetesebb megoldások egyike a fogápolásban ez a biodinamikus fogkrém. A teafa- és a mandarin illóolaja a megfelelő szájhigiéniás állapotot, üde leheletet biztosítja. A kamilla, citromfű, kakukkfű, illetve a jamgyökér kivonata a szájnyálkahártya és a fogíny regenerálódását segíti. Kíméletesen polírozza a fogakat és mérsékelheti a lepedék és fogkőképződést. Biodinamikus fogkrém, amely a bio fogkrémeken túlmutató természetes megoldás.

EVERYOUNG BIODYNAMIC SKIN CARE – BIO YAM – MANDARIN FOGÁPOLÓ GÉL

https://biola.hu/bio_yam_mandarin_fogapolo_gel_66__demeter?search=fog&description=true

A legtermészetesebb fogtisztító gél. Biodinamikus fogápoló és ínyápoló gél, amely a bio fogtisztító géleken túlmutató természetes megoldás. Kisgyermekek és homeopatikus termékeket fogyasztók részére ajánljuk. Tejfogakkal rendelkező kisgyermekek részére különösen ajánljuk a szájnyálkahártya és fogak megfelelő szájhigiénés állapotát és tisztítását biztosító, kíméletes hatóanyagokkal tisztító fogápoló gélt.

BIOLA – TEAFAOLAJOS FOGKRÉM

https://biola.hu/teafaolajos_fogkrem_95_06_oko?search=fog&description=true

Közkedvelt bio összetételű, tanúsított fogápoló. Az eukaliptusz és a menta illóolaja a megfelelő szájhigiéniás állapotot, és a tartósan üde lehelet kialakulását segíti elő. A bíbor kasvirág, a borsmenta, a kamilla kivonata a szájnyálkahártya és a fogíny regenerálódását segíti. Kíméletesen polírozza a fogakat és mérsékelheti a lepedék és fogkőképződést.