A pelenkakiütés és ami mögötte van


A csecsemők első évében a szülők gyakorta találkoznak a pelenkakiütéssel, amit gyakorlatilag bármi előidézhet a baba saját pisijétől kezdve a befülledt pelenkán át, akár a pici étrendjébe újonnan bevezetett étel is ehhez vezethet.

Még a legjobb nedvszívóképességű pelenka is hagyhat némi nedvességet a gyermek popsiján, annak bőrén. Amikor gyermek vizelete keveredik a székletben levő baktériumokkal, többek között ammóniává bomlik, amely az érzékeny bababőrt nagyon próbára teszi. Ez az oka annak, hogy azoknál a babáknál, akikre jellemző a gyakoribb székletürítés vagy netán hasmenéssel járó megbetegedés alakul ki, akkor hajlamosak hajlamosabbak a pelenkakiütésre. Noha a nedves vagy szennyezett pelenkában túl sokáig hagyott gyermeknél nagyobb valószínűséggel fordul elő pelenkakiütés, bármely érzékeny bőrű gyermeknél jelentkezhet, még akkor is, ha gyakorta cseréljuk a pelust. 


A pelenkakiütés következménye lehet még az is, ha a pelenka kidörzsöli a pici bőrét. De a nem öko pelenkáknál előforduló illatanyagok, a gyártásnál használt vegyszerek is ludasak lehetnek! 


A baba étrendjébe újonnan bevezetett ételek szintén okozhatják a jellemző bőrtüneteket, a széklet összetételének megváltozása révén. Különösen a savas ételek, italok, akár a gyümölcslé is zavaróak lehetnek egyes gyermekek számára. Bizonyos estekben fokozódó bélmozgással jár mindez, azaz gyakoribb székletürítésre lehet számítani.


Az érzékeny babapopsi védelmére és ápolására szolgáló BIOLA termékeink nagyszerű segítséget nyújtanak a megelőzésben és a már kialakult probléma esetében is.


BIOLA – BIO ECHINACEA ÉS BÚZAFŰ BABA POPSIKRÉM


Ez a bio popsikrém bőrnyugtató és bőrregenerációt elősegítő hatásukról ismert bíbor kasvirág, cickafarkfű gyógynövények kivonatát és allantoint, valamint E- és B5-vitaminokat tartalmaz. A cinkoxid és a B5-vitamin, valamint az antioxidánsokban gazdag búzafűlé és a méhviasz előnyös bőrregeneráló hatású a csecsemők részére ajánlott popsivédő krémben.


NATURISSIMO – HERBAL POPSIVÉDŐ KRÉM


Az orvosi somkóró és a körömvirág kivonatát, cinkoxidot és a bőrregenerációt támogató allantoint tartalmazó natúr szemlélettel formázott popsikrém. A vadárvácska, a lenmag kivonat, az érzékeny bőrt kiválóan ápoló shea vajjal és jojoba olajjal támogatja a baba bőrének megóvását a pelenkakiütések ellen. A manuka illóolaja a megfelelő bőrhigiénés állapot kialakulását segíti.