A természetes fogkrémek ismérvei I.


Számottevően megnövekedett az igény a természetes és organikus (bio) szépségápolási termékek iránt. A tudatosan kiválasztásra kerülő kozmetikumok közé kell tartoznia a fogkrémeknek is, ami a mindennapos higiéniánk alapvető kelléke.

Milyen különleges összetevőket nem szeretnénk látni egy természetes fogkrémben? Olyan összetevőt, mint például a triklozán, ami bizonyítottan kockázatosabb megoldás, ennek ellenére még mindig használják néhány fogkrém formulában. A nátrium (sodium) - lauryl – szulfát (S.L.S), vagy nátrium – lauryl– éter - sulfát (S.L.E.S) habképző tenzideket, amelyek szintén többet árthatnak, mint használhatnak. Szájszárazságot és ínygyulladást okozhatnak hosszú távon.


Milyen összetevőket keressünk egy természetes fogpasztában, foggélben?

- Coco glükozidot, mely egy enyhe, nyálkahártya barát, hidratáló cukor tenzid, ami 100%-ban növényi eredetű, környezetbarát, biológialilag könnyen lebomló, nem-ionos felületaktív habképző fogínyápoló gyógynövény kivonatokat.

 

- Xilitet, mivel ellentétben a különböző fajta cukrokkal, a xilitet kémiai összetételénél fogva a száj baktériumai nem tudják tápanyagként hasznosítani, nem képesek lebontani, így nem jön létre a fogak romlásáért felelős savtermelés sem. A xilit ezáltal csökkenti a száj káros baktériumainak mennyiségét, a lepedékképződést, továbbá előnyösebben alakul a nyálelválasztás is!

 

- A 12 éves kor felett már valójában nem szükségesek a flavonidok a fogképződéshez a fogkrémben, így nincs is a Biola cég által gyártott felnőtteknek szóló fogápolókban sem!

Nálunk, a BIOLÁNÁL olyan összetevőkkel alkottuk meg a száj -és fogápoló, natúr, illetve biokozmetikumainkat, melyek biztosítják a védelmet és mentesek mindenféle kockázatosabb anyagtól.

NATURISSIMO – HERBADENT FOGKRÉM

https://biola.hu/fog-es-ajakapolas-kategoria/herbadent_fogkrem

S.L.S., és triclosan mentes termék fogínyápoló összetevőkkel. A friss leheletet és megfelelő szájhigiénés állapot kialakulását támogatja. A pemetefű, mirha és bíbor kasvirág kivonata a fogíny és szájnyálkahártya regenerálódását segíti.

Kíméletesen, de hatékonyan polírozza és mérsékelheti a fogkő lerakódását is. A benne lévő növényi illóolajok és menthol az alapos fogmosás és nyelvtisztítás mellett kellő mértékben segíti a megfelelő szájhigiéniát, felesleges a kockázatosabb triclosan tartalmú fogkrém.

 

BIOLA – BIO BÍBOR KASVIRÁGOS FOGKRÉM

https://biola.hu/fog-es-ajakapolas-kategoria/bio_bibor_kasviragos_fogkrem

Az eukaliptusz, citrom és a menta illóolaja a megfelelő szájhigiéniás állapotot, friss lehelet kialakulását segíti elő. S.L.S- és triklozán mentes. A bíbor kasvirág, pemetefű és a kamilla kivonata az E -, és B5 vitaminokkal a szájnyálkahártya és a fogíny regenerálódását támogatja. Kíméletesen polírozza a fogakat és mérsékelheti a lepedék és fogkőképződést.

DR. GANOLIFE – REISHI – TEAFAOLAJOS FOGKRÉM

https://biola.hu/fog-es-ajakapolas-kategoria/bio_reishi_teafaolajos_fogkrem

A teafaolaj, citrom és menta illóolaja elősegíti a megfelelő szájhigiéniás állapotot és az üde leheletet. A ganoderma gomba, a bíbor kasvirág és kamilla kivonata a szájnyálkahártya és a fogíny gyulladása esetén is előnyös, a regenerálódását segíti. Kíméletesen polírozza a fogakat és mérsékelheti a lepedék és fogkőképződést. S.L.S. és triklozán mentes fogínyápoló.