TERMÉSZETES BŐRÖREGEDÉS A 40-es ÉVEINKBEN
A TERMÉSZETESEN SZÉP BŐR ÖRÖK DIVAT


A negyvenes éveinktől fokozottabban láthatóak a bőröregedés jelei, a sejtjeinkben elkezdődő biológiai folyamatoknak köszönhetően. Ennek egyik oka a folyamatosan csökkenő női nemi hormonoknak a szintje, ami egyenes arányban áll a bőrön megjelenő problémákkal. Tudjuk, hogy a nők esetében az ösztrogén (tüszőhormon) tevékenysége tartja fenn a nőies, fiatalosan telt kontúrokat az arcunkon. Ráadásul a kevesebb női hormon nem tud gátat szabni a szervezetünkben termelődő férfi nemi hormonoknak (melyek mindkét nemben termelődnek, csak a nőknél jóval alacsonyabb mennyiségben). Aminek eredményekét a fokozódó arcszőrösödés, és az ifjonti évek pattanásossága köszönhet vissza. Romlik a kollagént és elasztin termelő sejteknek, a fibroblasztoknak az aktivitása. Csökken a kollagénrostok sűrűsége és az elasztinrostok rugalmassága a bőrben. Ráadásul a kötőszövet is átépül, az amúgy is fogyatkozó kollagén helyét az elasztikus rostok veszik át, viszont törpülő mennyiségben. A bőrsejtek fiatalkori 28 napos megújulási ciklusa további napokkal bővül.


Fokozódik a víztartalom csökkenése, a felhám és a hidrolipid réteg elvékonyodása, külső hatásokra való érzékenység, melyekkel együtt jár a bőrszárazság. És ha mindez nem lenne elég, számolnuk kell a bőr vízmegkötő képességének romlásával is. Mind a felszínen, mind a mélyebb rétegekben. Sőt vegyük figyelembe azt a tényt is, hogy a napsugárzásra a bőrünk rosszabbul reagál, hiszen a bőr festékanyagának a termelése is megváltozik, foltokat hátra hagyva.


Ijedtségre azonban nincs okunk, mert kellő és kitartó odafigyeléssel, egészséges életmóddal és a bőrállapotunknak megfelelő természetes kozmetikumokkal az arc fiatalossága fenntartható!


Ebben segítenek az alábbi nagyszerű, hatékony BIOLA arcápolóink is:


Gyorsan felszívódó arckrém. Kincsestára a bőr fiatalosabb megjelenését, működését támogató hatóanyagoknak. Bőrtápláló, hidratáló, bioaktív komplex. Esszenciális zsírsavakat tartalmazó bőrtápláló olajokkal, mint a gránátalmamag-, jojoba- és ligetszépe olajok, melyek támogatják a bőrhám lipid anyagcseréjét, ezáltal a bársonyos bőrérzet kialakulását. A bőrtónust fokozó antioxidáns és hidratáló bioakív komponensek üde és feszes bőrállapot kialakulását segítik. Apiterápiás (méhészeti) összetevőt nem tartalmaz!


A BIOLA éjszakai bőrtáplálás specialistája! Gyorsan felszívódó éjszakai arckrém. A zsír- és vízhiányos bőr hatékony, vitalizáló ápolószere. Az éjszakai bőrstruktúra felépítő folyamatokat támogató ginseng, ligetszépe és lonc kivonatával multivitamin komplex-szel készített krém. Értékes bőrtápláló baobab-, avokádó-, jojoba-, borágó-, makadámia- olajai, valamint a shea- és mangóvaj, segítik a bársonyosan selymes bőrérzet kialakulását. Az orvosi ziliz és lenmag kivonat a fiatalosan tonizált bőr kialakulásához járul hozzá.