Cégünkről

CÉGADATOK

BIOLA Biokozmetikai Kft.


 • Cím: 6000. Kecskemét, Szivárvány u. 8. (Itt nem vásárolhatóak meg a termékek !)

 • Telephely: 6000 Kecskemét, Matkói út 24.
 • Telefonszám: +36 76 508 011 / Fax: +36 76 508 012
 • Mobil: +36 20 313 4699
 • E-mail: info (kukac) biola.hu
 • Cg.j: 03-09-115021
 • Adószám: 14038675-2-03

 • Ügyfélszolgálat:
  Hétköznap: 8h-15h-ig: tel: +36 20 313 4699 és 15h-18h-ig: +36 20 337 1952
  A telephelyünkön történő termékvásárlás minden hétköznap 08-15 óra között lehetséges.
  e-mail: ugyfelszolgalat (kukac) biola.hu
  fax: +36 76 508 012

  Kozmetikusok részére info:
  e-mail: info(kukac)biola.huTerületi képviselőinkElőnyökVálassza a BIOLA Biokozmetikai Kft termékeit, mert:


 • Tanúsított biokozmetikumokat minden bőrtípus ápolására gyártunk.
 • Költséghatékony a termékeink alkalmazása: összetett bioaktív hatóanyagcsoportok biztosítják a sikeresen szépítő bőrápolást.
 • 12 hónap szavatossági időt biztosítunk szintetikus molekulaszerkezetű konzerválószerek használata nélkül.
 • Termékein bőranyagcserét támogató hatású nagy mennyiségű természetes összetevőkkel készülnek.
 • Széles választékban gyártunk natúr- és biokozmetikai termékeket minden bőrtípus ápolására/kezelésére.
 • Magas minőségű, komplex hatékonyságú kozmetikumokat állítunk elő.
 • Magyar tulajdonú családi vállalkozás a gyártója.
 • Idáig egyetlen BIOKONTROLL (HU-ÖKO-01) által tanúsított arc és testápolási biokozmetikum termékcsalád
 • Több mint 1200 négyzetméteres üzemi felületünkön környezetbarát technológiával gyártjuk termékeinket
 • Több mint 25 éves hatóanyag és termékfejlesztési tapasztalattal rendelkezünk

Natúr és biokozmetikai termékeinben
vonatkozóan az általános
európai normáknak megfelelően nem alkalmazunk :


 • Paraffinolajat és paraffinszármazékokat.
 • kozmetikai krémjeinkben, testápolóinkban emulzió képzésére etoxilált emulgeátorokat
 • S.L.S-t (Sodim-Lauryl-Szulfátot)
 • Szintetikus színezékeket
 • Szintetikus illatanyagokat (fragrance)
 • Parabén-típusú konzerválószereket
 • Izotiazolin-származékokat tartalmazó konzerválószereket
 • Propilén-glikolt, butilén- glikolt, mint hidratáló anyagot
 • Petrolkémiai/ásványolaj-ipari anyagokat
 • Alumínium-tartalmú szintetikus vegyületeket
 • Szájápoló, fogápoló termékeink, fluorid és triclosan
 • Állati eredetű glicerint
 • Elölt állatokból származó anyagokat
 • Nélkülözhető töltő- és adalékanyagokat
 • Állatokon tesztelési kísérletet nem végeztünk.
 • GMO- mentes alapanyagokat használunk
 • Ionizáló sugárzást tartósítási célból sem alkalmazunk.
 • A kivonatolási eljárásokhoz, paraffinolajat, propilén glicolt, és egyéb szintetikus oldószereket.
 • A termékek döntő többsége 100% VEGAN

Információk


BIOLA - Cégbemutatás

CÉGÜNKRŐL

Cégünk új rövid nevét, mint BIOLA Biokozmetikai Kft, 2011. július 18.-án, teljes körű jogutódlással történő névváltozásként jegyezte be a Bács-Kiskun Megyei Cégbíróság. Cégünk korább rövid neve 2007.-től: BIOLA Natúrkozmetikai Kft volt.

A BIOLA Natúrkozmetikai Kft jogelődje, a BIOMED Bt 1990-ben alakult és 2007. november 20.-án alakult át teljes körű jogutódlással BIOLA Natúrkozmetikai Kft-vé.

Cégünk fő tevékenységi köre: kozmetikai és testápolási cikkek gyártása,

Cégvezető: Dr. Gyovai Viola, okleveles biológus, az Magyar Tudományos Akadémia kandidátusa.

A BIOMED Bt (mely nem azonos a ma is létező BIOMED KFT-vel) 1990 őszétől, mint gyógyhatóanyagokat, mikrobiológiai starterkultúrákat és kozmetikumokat fejlesztő vállalkozás kezdte meg tevékenységét.

· Az első kifejlesztett termékek egyike a szabadalmi oltalommal védett, inaktivált, magas B-vitamin és nyomelem tartalmú élesztőt tartalmazó étrend kiegészítő tabletta. Ez a készítmény a szép bőr és szép haj kialakulásához szükséges hatóanyagokat/ vitaminokat tartalmazott. Ez a tevékenységi irányzat a későbbiekben még további 8 étrend kiegészítő készítmény kifejlesztésével folytatódott, külső megrendelők számára.

· A másik tevékenységi kör a háztartás-vegyi termékek fejlesztése. Ez két tisztítószer koncentrátum, két univerzális tisztítószer és egy bőrkímélő és környezetbarát rovarriasztó készítmény engedélyeztetését, és forgalomba hozatalát eredményezte.

· Az elmúlt évtizedekben 62-féle kozmetikumot fejlesztettünk külső megrendelésre. Ezek között tusfürdők, aromaterápiás krém-habfürdők, gyógynövényes hajsampon, masszázsolaj, testápoló emulziók, gyógyvizes masszázskrémek, magas minőségű arckrémek, hajápoló készítmény, férfi testápolási cikkek, gyógynövényes gélek, cellulit elleni multifunkcionális gél, gyógyvizes herpesz krém, stb. termékek voltak, amelyek többsége jelenleg is forgalomban van.

· A negyedik fejlesztési irányzat, mely a fő tevékenységi körré alakult a kozmetikumok fejlesztése saját gyártási és forgalmazási célra.

Kezdetben professzionális natúrkozmetikai termékeket jelentettünk meg a hazai és a nemzetközi piacon 2005-től.

2006-ban kezdődött a BIOLA professzionális és lakossági bio kozmetikumok tanúsíttatása.

2009-ben indult a Demeteres tanúsítású biodinamikus kozmetikumok gyártása, köztük az Orgalys termékcsalád is.

2013-ban kezdődött a különlegesen érzékeny bőrre fejlesztett dermatológiailag tesztelt Dr. BIOLA termékcsalád.

MILYEN TERMÉKEINK VANNAK?

· Lakossági termékek minden bőrtípus arc és testápolásához: BIOLA lakossági, Naturissimo lakossági, Orgalys lakossági termékcsaládok

· Professzionális termékek: BIOLA professzionális és Naturissimo professzionális termékcsaládok.

· SPA termékek: professzionális natúr és biotermékeink, egyedi arc és testkezelési programajánlásokkal valamint a viszonteladásra ajánlott lakossági termékek.

INNOVÁCIÓS DÍJAK

The University of Texas at Austin [IC2 Institute] és a ValDeal Zrt 2008-as projektversenyén a 28 legígéretesebbnek tartott szellemi alkotás közé jutott Dr. Gyovai Viola az első magyarországi organikus kozmetikai termékcsalád kifejlesztéséért.

Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Innovációs díja 2012-ben.

Termékelőnyleírás

MIÉRT EGYEDÜLÁLLÓAK TERMÉKEINK?

a. Az elmúlt 12 évben cégünk a NATURISSIMO márkanév alatt történő megjelentetés céljából 120 féle lakossági és professzionális alkalmazásra szánt natúrkozmetikai arc- és testápolási terméket fejlesztett a magyar kozmetikai termékek piacára. Ezen kívül 38 féle natúr és biokozmetikumot gyártunk kizárólag exportra. A nemzetközi COSMOS előírásoknak figyelembevételével formulázott natúrkozmetikai termékeinket, melyek 2-2 bio összetevővel készülnek, sikeresen tesztelték és örömmel és megelégedettséggel alkalmazzák a kozmetikusok és az egészséges szépségápolás iránt elhívatott fogyasztóink is.

b. Amiben egyedülállóak vagyunk a magyar gyártók között, az az, hogy jelenleg cégünk az első, és ez idáig egyetlen BIOKONTROLL Nonprofit Kft (HU-ÖKO-01) által tanúsított arc és testápolási biokozmetikum termékcsaládjának gyártója. Ezen biokozmetikumaink döntő többsége, a magyar előírások szigorúsága miatt, több mint 90% ökológiai termesztésből származó növényi alapanyagot tartalmaznak, illetve fürdőkészítmények esetében is több mint 70% az ökológiai összetevők aránya. Az ökológiai termesztésből származó növényi alapanyagok ellenőrzésén túl, a tanúsítás során szigorú átvilágításra kerül a biokozmetikumokkal szemben megkövetelt egyedi gyártás technológia megléte, az előállító laboratórium megfelelősége, és a késztermékek, receptúrája, minősége, csomagolása.

2006-tól több mint 240 bio kozmetikumot fejlesztettünk és tanúsíttattunk a BIOKONTROLL Hungária Nonprofit Kft szigorú ellenőrzése mellett, amelyek egy részét a BIOLA márkanév alatt a lakossági és professzionális felhasználók részére forgalmazunk Európában. Termékeink más részét az észak-amerikai piacon megrendelőnk egyedi márkaneve alatt kerülnek forgalomba.

c. 2009. augusztusától cégünk biodinamikus összetevőt tartalmazó bio kozmetikumainak egy csoportja megkapta a DEMETER International e.V tanúsítását. Jelenleg, ezeknek a legnagyobb egészségügyi biztonságot jelentő termékkategóriában lévő termékeink prominens jelölésű, azaz a frontoldali csomagolásán tüntethetjük fel a DEMETER logót, míg a többi kapcsolódó termékünk jogosult a csomagolás hátoldalán az összetevők között a biodinamikus mezőgazdasági termelésből származókat külön megjelölni. Eddig 38 félét hoztunk forgalomba a belföldi és külföldi piacokon a biodinamikus kozmetikumokból.

Az ökológiai és a biodinamikus termelésből származó alapanyagok biztosítása céljából szoros kapcsolatot tartunk és hosszú távú együttműködést alakítunk ki sok hazai és külföldi kiváló minőségű növényi alapanyagokat termelő és elhívatott ökológiai termesztést folytató gazdával, akik a mindennapi életükben is környezettudatos szemlélettel élnek és dolgoznak.

d. Az érzékeny bőr ápolására a Dr. BIOLA termékcsalád. Babatermékeinket, és arcápoló kozmetikumaink egy részét a Szegedi Tudományegyetem Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinikán teszteltettük. Ezen termékeinket a Dermatológiailag tesztelt megjelöléssel láttuk el.

Kereskedelem és Elismerések

Kereskedelmi kapcsolatrendszerünk dinamikusan fejlődik, jelenleg Kanadán és az USA-n kívül 7 országba exportáljuk termékeinket. A nemzetközi elvárásoknak megfelelően cégünk termékeinek minőségét az MSZ EN ISO 9001:2009 minőségbiztosítási rendszer garantálja. Babatermékeinket, és néhány arcápoló kozmetikumainkat a Szegedi Tudományegyetem Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinikán teszteltettük. Ezen termékeinket a Dermatológiailag tesztelt megjelöléssel láttuk el.

2010.-óta, minden tavasszal részt veszünk, a Nürnbergben megrendezésre kerülő BIOFACH/VIVANESS-en, Európa legnagyobb natúr és biokozmetikai seregszemléjén. A SPATEC Europe konferencia 2011-es Budapesten és 2012-es Marbella városában megrendezett konferenciáján, ami egy wellness és spa menedzserek részére szervezett konferencia, ahol tárgyaló partnereink rendkívüli elégedettséggel nyugtázták termékeink csomagolását és beltartalmi értékeit. 2012 őszén sikeresen képviseltük cégünket a Trends of Beauty kiállításon Bécsben, a Natural Products Scandinavia kiállításon Malmöben és a Beauty Forum kiállításon Münchenben.

BIOLA a Környezetért

Több mint 1200 négyzetméteres üzemi felületünkön környezetbarát technológiával, a gondosan kiválasztott alapanyagokból gyártjuk natúr, bio és demeter minőségű termékeinket. Még a csomagolóanyagainkat is úgy választjuk ki, hogy minél jobban védjük környezetünket, a levegő és a víz tisztaságát és a föld termőképességét. A termelés során a környezettudatos gazdálkodást tartjuk szem előtt. Környezetbarát fertőtlenítő és tisztítószereket alkalmazunk üzemünkben. Két üzemegységünkben 26 dolgozónk szolgálja a magas színvonalú termékek fejlesztését, gyártását és a rendszeres kapcsolattartást ügyfeleinkkel. Termékeinkről a BIOTREND (BIOINFO), a SZÉPÍTÉSZ, A HEALTH AND BEAUTY, és más szaklapokban, TV reklámokban hívjuk fel vásárlóink figyelmét.

Cégünk a tradicionális gyógynövény ismeret és a bőrgyógyászat legújabb kutatási eredményeinek figyelembevételével termékeket ad ahhoz, hogy szépségét természetes és egészséges úton teremtsék meg az üzletfeleink illetve szalonjaikban termékeinket választó vendégeik. A felhasznált növényi alapanyagok nagy része ellenőrzött ökológiai termelésből származik, amelyet a bio kozmetikumaink esetében Biokontroll Hungária Nonprofit Kft (HU-ÖKO-01), vagy ECOCERT illetve a DEMETER International e.V. tanúsít. Rendszeresen ellenőrizzük, hogy növényi alapanyag beszállítóink környezetkímélő technológiával az előírásoknak megfelelő módon termesztik termékeinkhez szükséges növényi anyagokat.

Professzionális felhasználásra

A professzionális natúrkozmetikai termékcsaládunk minden bőrtípusra és testkezelésekhez is hatékony, teljes kezelési programokkal szolgálja a kozmetikusok munkáját. Tanúsított professzionális biokozmetkumaink különösen nagy sikert arattak a bio anti-ageing lifting kezelésekben. Tápanyagokkal tartósan feltöltve és stimulálva a bőr természetes struktúra feltöltő folyamatait. A bőrhalványító kezeléseket beleértve is minden más kezelési programra praktikusan megválasztott összetett hatóanyag csoportokkal biztosítja az eredményes kezelést és bőrállapot javulást.

Az arc és testkezeléseket végző kozmetikusok részére termékismereti okleveles továbbképzést, tartunk annak érdekében, hogy minél megalapozottabb információk alapján részletesebb ismeretek birtokában tudják a kezeléseket elvégezni.

A kezelési programokat bemutatjuk képzés keretében, illetve konzultálunk a szakmai menedzsmenttel a legeredményesebb és gazdaságos kezelési programajánlatok kialakítása céljából. Természetesen semmi sem pótolhatja azt, hogy kozmetikusok figyelembe vegyék a vendégek egyéni érzékenységét, pl. az érzékeny bőrt, vagy az vendég allergiás érzékenységére tekintettel legyenek, és ezt figyelembe véve végezzék a kezeléseket. Mivel a peelingjeink rövid hatóidejűek, ezért fontos, hogy a bőrdiagnózist követően a kezelések során az arcbőr bizonyos területein, pl orcákon figyelemmel kell kísérni a bőr hámoldás előrehaladását, és lehet, hogy a minimális hatóidőnél lemosandó a peeling. Klubfoglalkozásokat is szervezünk ingyenesen a kozmetikusok részére, ahol az újonnan megjelenő termékekről negyedévente tartunk Budapesten és vidéken is előadásokat.

A termékeink címkéjén feltüntetett használati utasítás, kezelési idők, hatóidő utáni lemosás tonikok, maszkok esetében gondos betartása mellett garanciát vállalunk arra, hogy a kozmetikai szalonokban végzett kezelések látványosan szép eredményt hoznak, hatékonyan kezelve a különböző bőrtípusokat.

Spa és Wellness

SPA és wellness részlegek számára a professzionális natúr és bio kozmetikumaink mellett speciális fürdőkészítményeket is gyártunk. Egyedi, a megrendelő igényei szerint felépített kezelési programokhoz is tudunk termékeket biztosítani. Nagyszámú lakossági natúr és biokozmetikai termékünk az egészséget támogató test higiénét és szépségápolást előnyben részesítő szállodai vendégek és családtagjaik részére széles választékot kínálnak. Ezek közül, az őszi időszaktól várhatóan legkelendőbb termékek kisebb csoportjait választottuk ki. Ezeket, az előnyeikkel kapcsolatban kiképzett shop asszisztensek sikeresen tudják ajánlani. Szívesen vállaljuk, hogy egy 2-3 órás képzés keretében oktatást tartunk a részükre a sikeres kiskereskedői üzleti forgalom és a vásárlók minél gondosabb kiszolgálása érdekében.

Küldetésünk - Cégfilozófia

Természetesen szépítünk. A legmodernebb bőrgyógyászati, gyógynövény ismereti tudományos eredményeket és a népgyógyászati ismereteket ötvözve alapvetően növényi eredetű bioaktív komplex hatóanyagokkal az üde, bársonyos bőrállapot kialakulását, a tartós és egészséges úton történő szépülést kívánjuk támogatni a bőr természetes anyagcsere folyamatai, méregtelenítési és regenerálódási folyamatai támogatása által.

A termékfejlesztés során a rendelkezésre álló hatóanyagok kiválasztásakor az egészségügyi kockázat minimalizálására törekszünk a dermatológiai és toxikológiai tapasztalatok figyelembe vétele által.

Ezen céljainkat az egyre inkább kikristályosódó nemzetközi natúr- és biokozmetikai irányelvek és feltételrendszerek figyelembe vételével látjuk elérhetőnek, ahol nem csak a felhasznált alapanyagok minősége, hanem a gyártási folyamatok, a csomagolóanyagok, és az előállított késztermék minősége is szigorúan szabályozott és ellenőrzött független tanúsító szervezetek által.

Ennek érdekében az egészséges életmódot támogató termékeket fejlesztünk és gyártunk. Célunk továbbá a térségi ökológiai gyógynövénytermesztés támogatása megrendeléseinkkel. Ezért az általunk felhasznált gyógynövények és növényi alapanyagok többsége magyarországi tanúsított ökológiai gazdaságokból származik.

Széleskörű, valamennyi bőrtípusra kifejlesztett arc- és testápoló kozmetikai termékválaszték biztosítása költséghatékony módon a lakossági és professzionális felhasználóknak. Kimagaslóan hatékony és összetett termékeink segítik a kozmetikusok munkáját és az otthoni bőrápolást.

Az egyedi receptúrák széles köre, a hazai gyógynövények, gyümölcsök, zöldségfélék és virágok felhasználásával sokszínű, magas színvonalú és változatos arc és testkezelési programokat tesznek lehetővé.

Kimagaslóan innovatív termékekkel a természetes bőrápolás luxusát visszük elérhető áron a vásárlókhoz a natúr, bio és biodinamikus kozmetikumainkkal.

Referencia ismertetők

A termékeink nagy részét az Európában általánosan elfogadott és szakmailag elismert BDIH (Bundesverband deutscher Industrie- und Handelsunternehmen) előírásainak figyelembevételével készítettük. A bőrgyógyászati, toxikológiai és egészségügyi kockázatelemzések alapján az általuk natúrkozmetikumokban tiltott, vagy nem ajánlott hatóanyagokat natúr- és bio kozmetikumainkban nem alkalmazzuk. Továbbá termékeink gyártása során a tiltott eljárásokat, pl. gammabesugárzás, genetikailag módosított organizmusokból származó alapanyagok, pl. kukoricacsírát nem alkalmazunk. Termékeink során állatkísérleteket nem végeztünk, mivel több évtizede alkalmazott alapanyagokat használunk, amelyek nagytisztaságúak és egészségesek.

A natúr és biokozmetikumokban tiltott elölt állatokból származó, zsiradékok fehérjék helyett növényi eredetű hatóanyagokat alkalmazunk, pl. shea vaj.

A BIOKONTROLL Hungária Nonprofit Kft 2005 óta a magyar ökológiai termékekre vonatkozó előírások kozmetikai szabályozásának /feltételrendszerének megfelelően kifejlesztettük és 2006 őszén engedélyeztettük a BIOLA ökológiai kozmetikum (biokozmetikum termékcsaládunkat), amely ellenőrzött ökológiai alapanyagokból készülő termékeinkkel történő arc és testápolást szolgálják. A jelenleg hatályos magyar szabályozás szerint akár tizennyolcszor annyi bio minősítésű hatóanyag felhasználásával készülnek termékeink, mivel az Európában általánosan ismert ECOCERT feltételrendszeréhez képest a magyar szabályozás szigorúbb. A biokozmetikumokat minden esetben tanúsíttatni kell, és rendszeresen ellenőrzik a szabályozás betartását, ezért minden biotermékünkön a Biokontroll Hungária lógója látható. Mellékelten megtalálhatja a folyamatosan bővülő termékskálánk és üzemünk tanúsítását honlapunkon.


Magyar és nemzetközi minősítések háttere. Mitől bio A BIOLA ?

A biokozmetikumokat mindig tanúsítani kell! Az évente kiadott tanúsítás igazolja és a terméken a tanúsító szervezet neve, és/vagy logo-ja, azonosító száma, és az INCI listában az ökológiai összetevők külön jelölése mutatja meg a vásárlónak, hogy ellenőrzött bioterméket tart a kezében.
Az európai natúr és biokozmetikumokat tanúsító szervezetek feltételrendszerének összehangolása megkezdődött. Két nagy rendszer alakult ki, a COSMOS STANDARD és a NaTrue Organisation.
A nemzetközi tanúsítási rendszerek egybehangzó kritériuma a mindig kötelezően tanúsítandó ORGANIKUS/BIO/ÖKOLÓGIAI kozmetikumokra vonatkozóan, hogy az összetevőiknek, összetételüknek, készítés-technológiájuknak, a kozmetikumot előállító üzem kialakításának, raktárkészlet nyilvántartásának, raktározási körülményeinek mind az alapanyagokra mind a késztermékre vonatkozóan, a végtermék csomagolásának, feliratozásának, stb. meg kell felelnie a tanúsítást végző szervezet által közzétett, bio/organikus/ökológiai kozmetikumokra és azok előállítására vonatkozó feltételrendszernek. Be kell tartani a tanúsító szervezet feltételrendszerében szereplő tiltott anyagokra, eljárásokra vonatkozó elvárásokat. (Azaz pusztán néhány „bio” összetevő alkalmazásától egyetlen kozmetikum sem válik biokozmetikummá!)
Ezen kritériumok közül a legfontosabbak:

 • A kozmetikumban lévő mezőgazdasági eredetű alkotók (növényi viaszok, zsírok, olajok, Juice-ok, kivonatok, illóolajok, stb) aránya a hozzáadott víz és ásványi anyag mennyiség levonását követően számított anyagmennyiségre vonatkozóan, mely 10-90% között változhat feltétel rendszertől függően. Pl. a magyar BIOKONTROLL-nál: minimum 90% mezőgazdasági eredetű alkotónak kell lennie az ökológiai kategóriában tartozó termékben. Tanúsított biokozmetikum lehet a termék, de nem használhatja a bio/öko/organic előtagot a termék nevében ha a fentiek szerint kalkulált mezőgazdasági anyagtartalom 50 és 90 % közé esik.
 • Az ökológiai összetevők aránya a mezőgazdasági eredetű összetevőkhöz viszonyítva. Az ökológiai vagy biokozmetikumok esetében a legszigorúbbak, az egyik alapvető kritériumként az ökológiai összetevőknek a mezőgazdasági eredetű összetevőkhöz viszonyított arányát rögzítik, melynek több, mint 95%-ának ökológiai eredetűnek, azaz tanúsított ökológiai mezőgazdasági termelésből kell származnia.
 • A biokozmetikum előállításhoz felhasználható alapanyagok: A feltételrendszerek általánosan tiltják a kőolajszármazékok pl. paraffinolaj (MINERAL OIL) és az azokból készült és egyéb szintetikus összetevők, szintetikus színezékek, szintetikus fényvédők, az elölt állatokból származó állati eredetű zsírok, állati eredetű glicerin, az aluminiumsók, a carbomerek, az eltitkolt komponensek, a mesterséges molekulaszerkezetű tartósítószerek, felhasználását stb.
 • A biokozmetikum előállítása során tiltott eljárások:
  • Szintetikus, szerves oldószerekkel (pl. hexán, propilén-glikol, butilén glikol), történő hatóanyag kivonatolás
  • Ionizáló sugárzással történő besugárzás csíramentesítés érdekében stb., „tartósítószert nem tartalmaz” megjelölés feltüntetése céljából.
 • Tilos biokozmetikumot csomagolni pl. klórtartalmú műanyagokba (pl. PVC).

Innováció

Dr. Gyovai Viola okleveles biológus [az Magyar Tudományos Akadémia kandidátusa] vezetésével öt fős fejlesztőcsapat dolgozik a cégen belül a termékfejlesztésen. A termékfejlesztés során a több mint 25 éves hatóanyag és termékfejlesztési tapasztalatainkat, valamint a legújabb nemzetközi toxikológiai és dermatológiai tudományos eredményeket használjuk fel. Az új termékek fejlesztése mellett a már gyártásban lévő termékcsaládok kiegészítése határozza meg a munkánkat. Cégünk elődjének a kutatás fejlesztés volt a meghatározó tevékenysége és ez az innováció iránti elkötelezettség a cég növekedése ellenére megmaradt.

Képesek vagyunk házon belül összetett fejlesztési és minőségellenőrzési feladatok végrehajtására, valamint saját mikrobiológiai laborral is rendelkezünk. Termékeink egy részének dermatológiai vizsgálatát a Szegedi Tudományegyetem Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinikája végzi.

A NATURISSIMO PROFESSIONAL márkanév alatt növényi „STEM CELLS” biotechnológiai úton előállított sejttenyészetből származó hatóanyagokat tartalmaz. Kimagasló rejuvenáló, intenzív bőrstruktúra felépítő „IN VIVO” és „IN VITRO” tesztekben rendkívül hatékonynak bizonyult a kollagén és elasztin bioszintézist támogató hatóanyaggal készülő termékeink a fiatalosabb bőrállapot kialakulását segítik. A fenti hatóanyaggal készülő termékeink felhasználásával készülő YUCCA TIME DEFENCE kezelést mutatjuk be a 2013. novemberében megrendezendő Health & Beauty kiállításon.

Kifejlesztettük, az ARONIA, antioxidáns flavonoidokban rendkívül gazdag termésének felhasználásával készülő BIO PROFESSZIONÁLIS anti ageing arckezelési programunkhoz szükséges termékeket, amellyel kapcsolatos előadásunkat a Health & Beauty 2013 őszi kiállításon tartjuk meg Budapesten.

Innovációs díjaink:

The University of Texas at Austin [IC2 Institute] és a ValDeal Zrt 2008-as projektversenyén a 28 legígéretesebbnek tartott szellemi alkotás közé jutott Dr. Gyovai Viola az első magyarországi organikus arc és testápoló BIOLA kozmetikai termékcsalád kifejlesztéséért.Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Innovációs díja 2012-ben, a magyar gyógynövények felhasználásával gyártott világszínvonalú natúr és biokozmetikumok kifejlesztéséért.Amerikai Kereskedelmi Kamara és az AmCham Női Kiválóság DíjSzéchenyi Tudományos Társaság - Kiváló Magyar Kozmetikai készítmények versenye

Min dolgozunk most? Jelenleg az érzékeny bőrre Dr.BIOLA ORGANIC SKIN CARE termékcsalád kifejlesztése van folyamatban, amely termékek döntő többsége már dermatológaiailag tesztelt, amelyet a Szegedi Tudományegyetem Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinikája laboratóriumában végeznek.

Tanúsítványok

Timeline


1990

A BIOMED Bt megalakul

1990

A BIOMED Bt (mely nem azonos a ma is létező BIOMED KFT-vel) 1990 őszétől, mint gyógyhatóanyagokat, mikrobiológiai starterkultúrákat és kozmetikumokat fejlesztő vállalkozás kezdte meg tevékenységét. Az első kifejlesztett termékek egyike a szabadalmi oltalommal védett, inaktivált, magas B-vitamin és nyomelem tartalmú élesztőt tartalmazó étrend kiegészítő tabletta. Ez a készítmény a szép bőr és szép haj kialakulásához szükséges hatóanyagokat/ vitaminokat tartalmazott. Ez a tevékenységi irányzat a későbbiekben még további 8 étrend kiegészítő készítmény kifejlesztésével folytatódott, külső megrendelők számára.


2005

Professzinális termékek

2005

Professzionális natúrkozmetikai termékeket jelentettünk meg a hazai és a nemzetközi piacon.


2006

Biokontrol Tanusítvány

2006

Cégünk bio arc és testápoló termékcsaldját Magyarországon elsőként tanusítja a Biokontrol, HU-ÖKO-01.


2007

átalakulás BIOLA Natúrkozmetikai Kft-vé

2007

2007. november 20.-án alakult át teljes körű jogutódlással BIOLA Natúrkozmetikai Kft-vé és számos új bio lakossági és profi kozmetikumot tanusíttattunk.


2008

Innovációs díj

2008

The University of Texas at Austin [IC2 Institute] és a ValDeal Zrt 2008-as projektversenyén a 28 legígéretesebbnek tartott szellemi alkotás közé jutott Dr. Gyovai Viola az első magyarországi organikus kozmetikai termékcsalád kifejlesztéséért.

Több mint 1200 négyzetméteres üzemi felületünkön környezetbarát technológiával, a gondosan kiválasztott alapanyagokból gyártjuk natúr, bio és demeter minőségű termékeinket. Még a csomagolóanyagainkat is úgy választjuk ki, hogy minél jobban védjük környezetünket, a levegő és a víz tisztaságát és a föld termőképességét. A termelés során a környezettudatos gazdálkodást tartjuk szem előtt. Csak környezetbarát fertőtlenítő és tisztítószereket alkalmazunk üzemünkben.


2009

Demeter tanusítvány

2009

c. 2009. augusztusától cégünk biodinamikus összetevőt tartalmazó bio kozmetikumainak egy csoportja megkapta a DEMETER International e.V tanúsítását. Jelenleg, ezeknek a legnagyobb egészségügyi biztonságot jelentő termékkategóriában lévő termékeink prominens jelölésű, azaz a frontoldali csomagolásán tüntethetjük fel a DEMETER logót, míg a többi kapcsolódó termékünk jogosult a csomagolás hátoldalán az összetevők között a biodinamikus mezőgazdasági termelésből származókat külön megjelölni. Eddig 38 félét hoztunk forgalomba a belföldi és külföldi piacokon a biodinamikus kozmetikumokból és kaptuk meg a Demeter tanusítványt.


2010

BIOFACH/VIVANESS

2010

2010.-óta, minden tavasszal részt veszünk, a Nürnbergben megrendezésre kerülő BIOFACH/VIVANESS-en, Európa legnagyobb natúr és biokozmetikai seregszemléjén. A SPATEC Europe konferencia 2011-es Budapesten és 2012-es Marbella városában megrendezett konferenciáján, ami egy wellness és spa menedzserek részére szervezett konferencia, ahol tárgyaló partnereink rendkívüli elégedettséggel nyugtázták termékeink csomagolását és beltartalmi értékeit. 2012 őszén sikeresen képviseltük cégünket a Trends of Beauty kiállításon Bécsben, a Natural Products Scandinavia kiállításon Malmöben és a Beauty Forum kiállításon Münchenben.


2011

BIOLA Biokozmetikai Kft megalakulása

2011

BIOLA Biokozmetikai Kft, 2011. július 18.-án, teljes körű jogutódlással történő névváltozásként jegyezte be a Bács-Kiskun Megyei Cégbíróság.

2006-tól több mint 240 bio kozmetikumot fejlesztettünk és tanúsíttattunk a BIOKONTROLL Hungária Nonprofit Kft szigorú ellenőrzése mellett, amelyek egy részét a BIOLA márkanév alatt a lakossági és professzionális felhasználók részére forgalmazunk Európában. Termékeink más részét az észak-amerikai piacon megrendelőnk egyedi márkaneve alatt kerülnek forgalomba. Kiteljesedik a Demeter International E.V. által tanusított termékcsalád, ORGALYS márkanév alatt.


2012

Innovációs díj

2012

A BIOLA Biokozmetikai Kft megkapja a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Innovációs díját.

Az elmúlt 12 évben cégünk a NATURISSIMO márkanév alatt történő megjelentetés céljából 120 féle lakossági és professzionális alkalmazásra szánt natúrkozmetikai arc- és testápolási terméket fejlesztett a magyar kozmetikai termékek piacára. Ezen kívül 38 féle natúr és biokozmetikumot gyártunk kizárólag exportra. A nemzetközi COSMOS előírásoknak figyelembevételével formulázott natúrkozmetikai termékeinket, melyek 2-2 bio összetevővel készülnek, sikeresen tesztelték és örömmel és megelégedettséggel alkalmazzák a kozmetikusok és az egészséges szépségápolás iránt elhívatott fogyasztóink is.


2013

Dr. BIOLA termékcsalád

2013

2013-ban piacraléptünk a különlegesen érzékeny bőrre fejlesztett dermatológiailag tesztelt Dr. BIOLA termékcsaláddal.

Dr. BIOLA termékcsalád megjelenése, amely a főként bőrgyógyászatilag tesztelt és érzékeny bőr ápolására alkalmas bio- és natrurkozmetikumokból áll. Az ősz során megjelennek a BIOLA biocsíra kivonatot tartalmazo luxus bőrápolást biztosító termékek, amelyek vitalizáló, rejuvenáló, bioaktív hatóanyagokban gazdag bőrápoló készítményeink.Előadások és oktatás

A BIOLA, mindig is figyelmet fordított a szakmai tudás átadására és bemutatására. Sok magyar- és külföldi rendezvényen és kiállításon állandó kiállítók és fellépők vagyunk. E mellett természetesen nem feledkezünk meg a kozmetikusok és egyéb bőrgyógyászati szakemberek képzésére - hiszen az átadott tudás mellett tudják készítményeinket használni.


Egyéb háttéranyag a biodinamikus mezőgazdasági termelésről:

Nem feledkezünk meg a kozmetikusok és a biotermékeket forgalmazó üzleti partnereink képzéséről , hiszen az átadott tudás segíti igazán, sikeresen ajánlani és használni termékeinket.